Winter in Idre Fjäll

 

Idre Fjäll is een van de grootste ski resorten in Zweden. Het ligt in centraal Zweden met een mooi uitzicht over de bergen van Noorwegen. Idre Fjäll staat bekend om zijn betrouwbare sneeuwcondities. De sneeuw valt vroeg, al vanaf midden November wordt er al geskied en dat duurt tot mid April.  Idre Fjäll heeft 34 liften en 42 pistes, met een grootste verval van 307 m. Het skiresort heeft prima hellingen voor beginnende skiers, als ook voor gevorderden en snowboarders.

 

Er zijn nu ook plannen gemaakt om Idre Fjäll uit te breiden met 42 pistes. Deze uitbreiding wordt niet door Idre Fjäll zelf gemaakt maar door een andere bedrijf. Er worden daarmee ook veel nieuwe stukjes grond te koop gezet om er een huis op te bouwen, dus voor al de geintresseerde - grijp je kans. (De stukjes grond staan te koop voor ongeveer 700.000 kronen / 69.000 euro).

 


 

Omdat er zo veel liften zijn in verhouding met de aantal pistes zijn er bijna geen wachttijden. Sommige van de pistes lopen tussen de huisjes door, u kunt meestal skiënd tot de voordeur van uw huisje.  Alle onze woningen liggen naast of binnen 50 meter vanaf een piste. In Idre Fjäll bevindt zich de steilste piste van Scandinavië, de Chocken. De chocken heeft een hellingshoek van 47%.

 

Naast skiën kunt u in Idre ook goed langlaufen en meedoen aan andere aktiviteiten zoals bijvoorbeeld hondenslee- en sneeuwscooter-tochten. 

Met kinderen wordt ook volop rekening gehouden, je kan onder andere naar de snowboard park of genieten van de kinderpistes. 

 

De kinderpistes bestaan natuurlijk uit makkelijke liften en groene pistes, na het skiën kunnen zij zich vermaken in het kinderwinterland of in het binnenbad of op de bowlingbaan.

 

's Avonds kunt u ook genieten van een diner in één van de restaurants van Idre Fjäll of de afterparties bij de receptie.  Ook kunt u gebruiken maken van de gamahal en de sporthal bij de receptie.

 

 

Hendriks Stuguthyrning © 2010

 www.idrefjall.nl