Over Idre Fjäll

 

 

In het noordelijke deel van de provincie Dalarna ligt het kleine plaatsje Idre. Idre wordt omgeven door ruige en uitgestrekte berggebied en natuurreservaten.

 

Idre is het meest dichtbijzijnste dorp van het plaatsje Idre Fjäll. (Ligt ongeveer 9 km van Idre Fjäll vandaan)

 

Idre Fjäll wordt omringt door hoge bergen van ruim 1100 m. Het is daarom ook een perfecte familiebestemming met naast goede ski- en langlaufmogelijkheden diverse leuke andere activiteiten.

 

 

Idre Fjäll is begonnen in 1968, als een klein skioort voor de lokale bevolking. Idre Fjäll heeft zich in der loop der jaren vlinkt uitbereid en is nu één van de grootste skigebieden van Zweden. 

 

Eén van de grote drijfkrachten van Idre Fjäll was om de toeristen een leuke en een gezellige vakantie te geven, waar ze onder andere ook mee gelukt zijn.

 

Idre Fjäll heeft in de loop van jaren veel prijzen gewonnen, zoals onder andere als het skigebied met de beste sneeuwcanonnen (jaren 70). Idre Fjäll was ook de eerste skigebied van Europa die een 4 persoons lift had (jaren 80).  Nu hebben ze zelfs 6 persoons liften.

 

In 1984 kregen ze weer een prijs, deze keer was het omdat ze als eerste van de wereld een tunnellift hadden. Om de toeristen blij te houden zorgen ze ervoor, dat het steeds groter en moderner wordt. Dit jaar gaan ze bijvoorbeeld 60 miljoen investeren om een nog beter sneeuwkanonnen systeem te bouwen.

 

 

 

Hendriks Stuguthyrning © 2010

 www.idrefjall.nl