Zomer in Idre Fjäll

 

Ook al staat Idre Fjäll vooral bekend als één van de beste skigebieden van Scandinavie is er ook in de zomer hier veel te doen. Er zijn veel wandelmogelijkheden en er worden allerlei leuke zomer activiteiten georganiseerd. Een ideale vakantiebestemming voor actieve natuurliefhebbers.

 

Er is hier genoeg te doen zoals: vissen, wandelen, paardrijden, schietclinic, beversafari, midgetgolf, zwembad met geweldige glijbanen, raften, paintbal, kanoën, moutainbiken, survivalbaan, kinderspeelplaats, kinderboerderij - kortom een erg leuk vakantiepark. Er zijn mooie wandelingen van Idre Fjäll naar bijvoorbeeld de berg Städjan (1131mtr) en naar de berg Nipfjället.

 

Voor de mensen die geintresseerd zijn in een wandeling boven op de berg maar geen zin hebben om zelf de berg op te lopen, kunnen  op sommige dagen gebruik gemaakt worden van de kabelbaan die u naar de top van de berg brengt. Verder kunt u ook meestal rendieren in uw tuin of op de berg zien.

 

Als het slecht weer is, kunt u gebruik maken van de binnen faciliteiten, zoals bowlen, binnenbad, sporthal, golfsimulator, speel kamer voor de kleintjes, gamehal voor de jeugd of gebruik maken van de fitnessruimte. 

 

Verder is er ook mogelijk om met de auto naar Fulufjället te gaan, daar is een geweldige mooi waterval die dan ook bekend staat als de grootste waterval van Zweden. Ook  Orsa Björnpark (grootste berenpark van Europa) en Tomteland (land van de kerstman) is bereikbaar met de auto.

 

Voor de golfliefhebbers onder ons bevindt zich de mooiste golfbaan van Zweden in Idre dorp (9 km van Idre Fjäll). De golfbaan heeft maar liefst 18 holes, met nog 9 holes in de planning.

Hendriks Stuguthyrning © 2010

 www.idrefjall.nl